Retro - ouwe nest uit het archief!
- Geej se lèllike voel hod!
- ... Just as Jesus created wine from water, we humans are capable on transmuting emotion into music.. ~ Carlos Santana
- Ik heb maar één ding hierop te zeggen: 'Knakworsten.'
- Blijf weg bij negatieve mensen, zij hebben een probleem voor elke oplossing
- I have said it doesn't times already! Ik heb het al duizend keer gezegd!
- There was a nosehorn boehoe!
- Het is hier net een kleutertuin, en daarom voel ik me hier zo goed thuis!
- 't is maar slappekes!
- Ja, ik heb bij voorkeur natuurlijk een jonge vrouwelijke dj, maar ik zie wel wie ik binnen krijg
- Gelezen typo in een interview met Justine Henin: "In een reflex greep ik naar de bal. Pal op mijn pik natuurlijk."
- als je dan stronken bent
- Thuis heb ik nog ´n ansichtkaart waarop ´n boer het doet met z´n paard
- Bladblazers blazen, zoals de naam van het toestel verraadt, bladeren ergens naartoe. Waar ze, even later, ook weer teruggeblazen worden
- Guy Teizeren, boswachter van boegeroep, is in tegenstelling tot wat zijn naam doet vermoeden géén metalfan.
- Goh ja, weette? Ik 'em echt zoiets van, wa is deeeees, da is eigenlijk echt kweeniehoe stom of zo zeg maar, al zeg ik het zelf
- Verknoei je tijd op een nuttige manier!
Bammeke Pindakaas
Bammeke pindakaas
Benodigdheden:
- 1 snee brood,
- 1 pot pindakaas,
- 1 mes,
- 1 bord.
Hoe gaan we te werk ?
Leg de snee brood op het bord. Draai de pot pindakaas open. Dit doe je, door de pot met 1 hand vast te houden en het deksel met de andere hand.
Draai nu het deksel tegen de wijzers van de klok in. Heb je thuis geen klok met wijzers, laat dan een volle wasbak leeglopen
en kijk in welke richting het water wegloopt. Dat is dus 'met de wijzers van de klok mee...' (Tenzij je op het Zuidelijk
halfrond woont, maar dan vragen wij ons af wat je op een Nederlandstalige website komt zoeken)
Heb je de pot opengekregen, steek dan het mes in de massa, en dit zo'n 2 cm. diep. Door je mes ietwat te draaien en er een
hefboom-beweging mee te maken, 'schep' je als het ware een hoeveelheid pindakaas uit de pot.
Zet de pot terug neer en smeer de pindakaas uit over de linker- of rechterhelft van de snee brood. je mag zelf kiezen welke helft.
Heb je alle pindakaas van je mes afgeveegd aan de snee brood, kijk dan of er nog open ruimtes zijn op de besmeerde helft van de snee.
Is dit het geval, herhaal dan de stap met de hefboom-beweging-in-de-pot.
Is dit niet het geval, kan je 2 dingen doen:
1) Ofwel vouw je de snee dubbel met een verticale, zich in het midden bevindende plooi,
2) Ofwel snij je de snee brood in twee gelijke delen, over een verticale, zich in het midden bevindende snijlijn en leg je de twee stukken broodsnee op elkaar, zodat de korstjes ongeveer gelijk liggen. En voilà ! De boterham is klaar !
Zó gemakkelijk is het !
Smakelijk !!
Er is ook een lekkere variant op dit recept, namelijk 'Boterham met confituur', het basisprincipe is identiek, alleen moet je het ingrediënt pindakaas vervangen door confituur.
Wat is dit?
Deze pagina verzamelt zeer oude doorstuurmails en domme lijstjes die ons in de prehistorie gemaild werden. We hadden ze destijds verzameld als "funmails" en je kon ze vanaf de site naar anderen doorsturen.En waarom bewaren we ouwe nest? Daarom. Omdat we daar goesting in hebben.
Rechts